Tiikerikakku
200 g |
margariinia tai voita |
|
1½ -2 dl |
sokeria |
|
3 kpl |
munia |
|
3 dl |
vehnäjauhoja |
|
½ dl |
perunajauhoja |
|
2 tl |
leivinjauhetta |
|
2 tl |
vaniliinisokeria |
|
2 rkl |
kaakaojauhetta |
|
3 rkl |
maitoa |
1. Laita uuni kuumenemaan 170 C.
2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon sekoittaen samalla. Lisää sitten vaniliinisokeri.
5. Siirrä n. puolet taikinasta toiseen kulhoon ja lisää siihen kaakaojauheja ja maito
6. Voitele vuoka. Kaada tumma taikina ensin ja sitten vaalea taikina vuokaan ja paista 45 minuuttia.
7. Kumoa valmis kakku hieman jäähtyneenä
Kommentit